UA-219942626-1
Dolar 32,3410
Euro 35,0620
Altın 2.238,57
BİST 8.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
13°C
Hafif Yağmurlu
Çar 7°C
Per 5°C
Cum 8°C
Cts 12°C

SON DAKİKA! Maymun Çiçeği TÜRKİYE’DE! Vaka Sayısı? Belirtileri Nedir?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında maymun çiçeği hastalığının bir kişide tespit edildiğini açıkladı. Bakan Koca hastanın şu anda tecrit edildiğini duyurdu.

A+
A-
30 Haziran 2022 10:03
300
ABONE OL

Maymun çiçeği hastalığı artık Türkiye’de. Hangi şehirde yaşadığı açıklanmayan hastanın 37 yaşında olduğu ve bağışıklık sistemi yetersizliği olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından böyle duyurdu:
Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. BİLİNDİĞİ GİBİ, bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da maymun çiçeği virüsü şüphesi nedeniyle karantinaya alınan dört kişinin testlerinin negatif çıktığını duyurdu. Koca, “Türkiye’de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur” dedi.

Daha önce İstanbul Sultangazi’de ellerinde yara çıkan iki kişi ve bir arkadaşları maymun çiçeği virüsü şüphesiyle karantinaya alınmıştı.

Şüpheli vakalar, eczaneden ilaç istemeleri üzerine tespit edildi.

DHA’ya konuşan Sultangazi Habibler Caddesi’nde bulunan eczacı Esra Koca, “Afgan 2 kişi geldi. Ellerini gösterdiler, ellerinde yuvarlak tohuma benzeyen yaralar vardı. ‘Bir saniye’ dedim, doktor birini aradım” dedi ve ekledi:

Maymun çiçeği hastalığı belirtileri neler?
Maymun çiçeği hastalığı, insanlara virüsle enfekte olmuş bir hayvandan veya maymun çiçeği enfeksiyonu geçiren başka bir insandan bulaşabilir.

İlk semptomların ortaya çıkışı 5 ile 21 gün aralığında herhangi bir zamana denk gelebilir. En yaygın belirti verme başlangıcı ise 6-13. günler arası süreç olarak tespit edilmiştir. En temel belirtiler arasında şunlara yer verilebilir:

Yüksek ateş
Baş, sırt ve kas ağrıları
Lenf bezlerinde şişlikler
Yorgunluk hali
Üşüme ve titreme
Ciltte su çiçeğine benzer, su dolu küçük kabarcıklar şeklinde görülen döküntüler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.