UA-219942626-1
Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

KYK kredi borçlarını kontrol edenler şok yaşadı! Sosyal medyadan tepki yağdı

Milyonlarca üniversite mezununun beklediği KYK kredisi düzenlemesini Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine sonrası açıkladı. Ancak borçlarını e-Devlet üzerinden kontrol edenler anapara üzerine işletilen farkın da anaparaya eklenerek toplam borcunun yüksek göründüğünü söylerek tepki gösterdi. Bunun sistemsel bir hata olup Resmi Gazete’de yayınlanması sonrası düzeltmesi bekleniyor.

A+
A-
19 Temmuz 2022 13:26
535
ABONE OL

Üniversite öğrencisiyken KYK kredisi alıp geri ödemesinde yurt içi üretici fiyat endeksi işletilmesi nedeniyle anaparası katlandığı için zorluk yaşayanların tepkisi üzerine hükümet adım atarak artık sadece anaparanın ödenmesi kararını açıkladı. Ancak borcunu kontrol edenler farkın da anaparaya eklendiğini gördü.

Merkez Bankası Eski Başkanı, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, öğrencilerin bu konuya ilişkin görsellerle tepkisini paylaşarak “Anlaşılan o ki, açıklama tarihine kadar işlemiş faiz anaparaya ilave edilmiş ve bu faizli tutar sabitlenmiş ve bundan sonra faiz işletilmeyecek.Kısaca karar tarihine kadar işlemiş faiz silinmiyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası KYK kredisinin son durumunu kontrol eden borçlular, kredisinin anaparasının üzerine eklenen farkın da toplama dahil edildiğini öne sürerek ekran görüntülerini sosyal medyadan paylaştılar.

Sistemsel hata olabilir
e-Devlet üzerinden sorgulama yapanların karşılaştığı bu hatanın sistemsel olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca kararın, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girmesi, e-Devlet üzerinden de kademeli olarak görülmesi bekleniyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.