UA-219942626-1
Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
20°C
Hafif Yağmurlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklamalar!

A+
A-
20 Kasım 2023 19:47
324
ABONE OL

3 haftalık aranın yaşanmasının ardından bugün saat 15:30 civarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık olarak 3 saat süren toplantının ardından görüşülen konular hakkında Erdoğan tarafından açıklamalar yapıldı. Erdoğan tarafından yapılan başlıca açıklamalar şu şekildeydi;

“Öncelikle cumartesi gecesi Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanan hazırlık maçında Almanya karşısında tarihi galibiyete imza atan A Milli futbol takımımızı cani gönülden tebrik ediyorum. Millilerimiz deplasmanda 72 yıl sonra gelen 3-2’lik skorla tarifsiz bir gurur yaşattılar. Gurbetçi kardeşlerimizin coşkuyla takımımızın yanında yer almaları da bizim için ayrıca anlamlıydı.

Son Kabine toplantımızdan bu yana birçok etkinliğe görüşmeye iştirak ettik. Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi’nde dayanışmamızı perçinledik. Hem üye sayısı, hem iş birliği alanı açısından kat ettiği mesafeden memnuniyet duyuyoruz. KKTC’nin anayasal ismiyle teşkilata gözlemci üye olması tarihi bir adımdı. Türk dünyasının Kıbrıs’a olan desteğini ortaya koymuştuk. KKTC’deki kardeşlerimizin 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar tebrik ediyorum. Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ı bir kez daha rahmetle yadediyorum. Kıbrıs’ta adil ve kalıcı çözüm irademizi muhafaza ediyoruz. Bunun yolunun da Kıbrıs Türklerinin eşit statüsünün teyit edilmesinden geçtiği kanaatindeyiz.”

TOGG TESLİMATI 12 BİNE YAKLAŞTI!

TOGG’un üretimi ve satışa başlamasıyla kendi markamızla küresel rekabetteki yerimizi aldık. Her aşamasını yakından takip ettiğim bu projenin hayata geçmesiyle ‘Türk araba yapamaz, fabrikada üretim bandı yok, vatandaş bunu almaz’ diyenleri, bundan 60 yıl önce Devrim otomobilini garaja mahkum edenlerin bugünkü uzantılarını hüsrana uğrattık. TOGG şimdiye kadar 12 bine yakın teslimat yaptı. Üretim bandından inen ve teslim edilen araç sayısı günden güne artıyor. Bu yarışa nasıl isabetli bir zamanda dahil olduğumuz daha iyi anlaşılacaktır.”

Gazze’de kelimenin tam anlamıyla vahşet ve gaddarlık sergilenmektedir. İsrail bir cinnet hali içindedir. Bunun adı savaş değildir, barbarlıktır.”

GAZZELİLERİN DİRENİŞ AZMİ KIRILMAYA ÇALIŞILIYOR!

Filistin’deki mazlumların acısı nasıl bizim acımız ise Uygun Türkü, Ahıska Türkü, Kerkük Türkmeni’nin sıkıntısı bizim sıkıntımızdır. Bunların hepsiyle yakından ilgileniyoruz. Türkiye’nin soydaş ve akraba topluluklara yönelik hassasiyeti bizim dönemimizde zirveye çıkmıştır. Bundan sonra da her daim kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

İsrail’in 7 Ekim’den beri süren ahlaksız ve alçak saldırılarına maruz kalan Gazze halkına bu anlayışla sahip çıkıyoruz. 11 uçak dolusu malzeme ile bir sivil insani yardım gemisini Mısır’a gönderdik. Gazze’li kardeşlerimiz için 800 tona varan malzemeyi bölgeye sevk etmiş olduk. İsrail suyunu, yakıtını, elektriğini, iletişimini komple keserek Gazze halkını sadece öldürmekle kalmıyor, aynı zamanda taammüden hastanelerini bombalayarak Gazzelilerin direniş azmini kırmaya çalışıyor.

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINA İLİŞKİN KONUŞTU!

Gazze’de kelimenin tam anlamıyla bir vahşet, 1000 yıl önceki Haçlı işgali, 2. Dünya Savaşı’nda yaşananları aratmayan bir gaddarlık yapılmaktadır. Hamile kadınları katletmekle övünen bir cinnet hali içindeler. Çocukları, yaşlı erkek ve kadınları uçaklarla, tanklarla, toplarla bombalayarak, üzerlerine mermi yağdırarak öldürmenin adı savaş değil barbarlık, eşkıyalık, devlet terörüdür.

Netenyahu İsrail halkı üzerinde yitirdiği itibarı hastaneleri, ibadethaneleri, okulları bombalayarak yeniden canlandırmak peşindedir. Neredeyse tüm hastaneler ya yıkıldı ya zarar gördü ya da kullanılamaz hale geldi. El Ehli Baptist ve Şifa hastanelerinde yaşanan vahşeti hepimiz takip ettik. Bu hastanelerle ilgili İsrail’in ortaya attığı iddiaların tamamen safsata olduğu anlaşıldı.

İSRAİL’İN NÜKLEER SİLAHLARI MESELESİNİN UNUTTURMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Irak’ta nükleer silah arayanların İsrail’li bakanların kameralar önünde sarf ettiği atom bombası itirafı karşısında tek cümle kurmamaları ibretlik durumdur. İsrail nükleer güce sahip olduğunu açıkça ikrar ediyor. Nükleer silah meselesi öyle meskut kalınacak bir konu değildir. Bugün İsrail’e ses çıkarmayanların yarın başka ülkelere söyleyecek hiçbir sözü olamaz. İsrail’in nükleer silahları meselesinin unutulmasına, unutturulmasına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz.

Riyad zirvesinde nükleer silahlar hususunda önemli kararlar aldık. Önümüzdeki dönemde her iki meseleyi gündemde tutmaya devam edeceğiz. Gazze’deki vahşet karşısında insanlığın vicdanı ve sesi olma görevi şu an Türkiye’nin omuzlarındadır.

KENDİ TOPRAKLARIMIZA UZANMASINA ENGEL OLAMAYIZ

Kudüs davasına şaşı bakanlara hatırlatmak istediğim bir gerçek var. Türkiye’nin siyasi ve kültürel sınırları kendi resmi sınırlarından değil Adriyatik’ten Çin Seddi’ne diye ifade edilen çok daha geniş hattan başlar.

Ne zamanki biz bu coğrafyaları kendi dışımızda görmeye başlarsak o vakit eldeki vatan da tehlikeye düşmüş olur. Balkanlar, Kafkaslar, Karadeniz, Akdeniz’in doğu kıyılarına kadar yaşanan her hadise bizi doğrudan ilgilendirir. Karabağ ile Gazze’nin gönlümüzdeki yeri aynıdır. Asırlardır her kritik vakitte olduğu gibi son gelişmeler karşısında milletimiz duasını ona göre yapmakta, yumruğunu ona göre sıkmakta gerektiğinde harekete ona göre geçmektedir.

Gazze’de yaşananlara tepki vermezsek yarın vadedilmiş topraklar denilen işgalci fanatizmin kendi topraklarımıza uzanmasına engel olamayız.”

TERÖRLE MÜCADELE!

“Terörle mücadeleden savunmadn ekonomiye uzanan birçok konuyu ele aldık. Terör örgütleri ile mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Yılbaşından bu yana 2 bin teröristi etkisiz hale getirildik. Döktükleri her damla kanı teröristlernden soruyoruz. Son terörist de tehdit olmaktan çıkana kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Gerektiğinde yeni operasyonlarla alçak ve sinsi planları sahiplerinin başına yıkacağız. Bir gece ansızın gelebiliriz ikazımız dün olduğu gibi bugün de geçerlidir. Teröristlere nefes aldırmayan ordumuz, emniyet birimlerimizi tebrik ediyorum.

İklim değişikliği toplantımızda bir diğer başlıktı. Çevre sorunlarından tüm dünya gibi biz de olumsuz etkileniyoruz. Seller, fırtınalar ve su baskınları bunlardan sadece bir kısmı. Sağanak yağış ve sel sebebiyle 9 insanımız vefat etti. 52 vatandaşımız yaralandı. 11 kardeşimiz içni de kayıp ihbarında bulunuldu. AFAD ve diğer birimlere bağlı 7 bin personel ile 110 insanımızı kurtardık. Zarar tespit çalışmalarımızı tamamlayıp destek ödemelerini yapacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.