UA-219942626-1
Dolar 32,2619
Euro 34,7182
Altın 2.397,12
BİST 10.278,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 19°C
Cts 13°C
Paz 17°C

Fed Başkanı Powell: Daha fazla faiz artışı uygun

A+
A-
22 Haziran 2022 20:42
544
ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell, Vaşington’da katıldığı toplantıda ABD’nin sıkı para politikasının kaldıracak kadar güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirterek, “Enflasyon bizi yukarı yönlü şaşırttı. Daha çok sürpriz yaşanabilir. Daha fazla faiz artışı uygun olur, kararlar toplantı bazında alınacak” ifadelerini kullandı.

Fed Başkanı Jerome Powell, Ortak Ekonomik Komitesi öncesinde başkent Vaşington’da açıklamalarda bulundu.

Powell, enflasyonun yukarı yönlü olarak şaşırttığını ve daha da şaşırtabileceğini belirtti. Fed’in verilere ve gelen değişen görünüme göre çabuk tepki vermesi gerektiğini vurgulayan Powell, “Fed faiz artırımlarının devam etmesinin uygun olacağını öngörüyor. Kararlarımızı toplantıdan toplantıya alacağız.” şeklinde konuştu.

İş gücü piyasasının güçlü olması için enflasyonun düşürülmesinin zaruri olduğunu söyleyen Powell, “Fed’in yüzde 2 enflasyonuna sıkı bir şekilde bağlı ve uzun vadeli enflasyon beklentilerini güçlü bir şekilde çıpalamak istiyor.” dedi.

ABD ekonomisinin sıkı para politikasını kaldıracak kadar güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirten Powell, finans piyasalarındaki sıkılaşmanın talebi baskılamak için gerekli olduğunun altını çizdi. Powell, Fed’in piyasalarla açık iletişimi sürdüreceğini söyledi.

Fed yükselen tüketici enflasyonu nedeniyle son toplantıda son 28 yılın en sert faiz artışıyla gösterge faizi 75 baz puan artırmış ve hedef aralığını yüzde 1.5 – 1.75 seviyesine çekmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.