UA-219942626-1
Dolar 32,4970
Euro 34,8059
Altın 2.492,05
BİST 9.560,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 20°C
Pts 22°C

ÜNİVERSİTE MEZUN 400 BİN GENÇ İCRALIK

A+
A-
17 Haziran 2022 10:26
639
ABONE OL

Gülcan MANTAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  400 bin üniversite mezunun icralık olduğunu belirterek yükseköğretim kredi borcu olan üniversite mezunlarının borç faizlerinin silinip anaparanın da sürekli bir işe girdikten sonra makul taksitlerde ödemelerine olanak sağlanması gerektiğini söyledi. 

Genç işsizliğin sürekli arttığı ülkemizde, gençlerin düzenli bir iş bulmakta zorlandığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iş bulamayan üniversite mezunlarının yükseköğrenim kredi borçlarını ödeyemediklerine dikkat çekti.

5 milyon gencin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne kredi borcunun bulunduğuna değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, borçlarını ödeyemediği için icralık olan gençlerin sayısının ise 400 bin civarında olduğuna işaret etti.

Üniversite mezunlarının iki yıl içinde kredilerini ödeyememeleri halinde ÜFE oranında işleyen faize bir de gecikme faizinin işlediğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ana borç kısa sürede katlanmaktadır. Borcu bulunan gençlerin faizleri silinmelidir. Anapara ödemeleri sürekli bir işe girdikten sonra makul taksitlere bölünmelidir” önerisinde bulundu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında başka illerde üniversite kazanan öğrencilerin barınma  sorununa da değinerek şu ifadelere yer verdi:  “2022 yılı öğretim döneminde başka illerde üniversite kazanacak olan öğrencilerin yurt sorunu yaşayacağı bugünden görülmektedir. Öğrencilerin yurt yetersizliğinde kira yardımı yapılmalı ve öğrencilere o anlamda mağduriyet yaşatılmamalıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.