UA-219942626-1
Dolar 32,3382
Euro 35,1168
Altın 2.233,72
BİST 8.728,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Az Bulutlu
Ankara
13°C
Az Bulutlu
Çar 7°C
Per 6°C
Cum 7°C
Cts 10°C

Erdoğan: Hep söylediğim gibi; biraz sabır ve daha çok destek istiyorum…

A+
A-
29 Ağustos 2022 15:44
2.733
ABONE OL

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Kütahya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı etkinlikleri ve toplu açılış töreninde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Bu millet, o imanlı yürekleriyle imansızları İzmir’den denize döktü. Aşağı yukarı aynı sayıya sahip Türk ordusunun kaybı sadece yüzde 6,5 civarında… Büyük Taarruz ve akabindeki çatışmalar, dünya askeri tarihine en başarılı topyekun savaş örneği olarak geçmiştir. Türk’ün ölüm fermanı olarak tedavüle sokulan Sevr’i, milletimiz bu topraklarda kanıyla, canıyla yırtmıştır. 

2023’e hazır mıyız? Kapı kapı yeni bir fetihe hazır mıyız? Bu dönemde İslam dünyasının dört bir yanından, kendileri de binbir yoklukla yaşayan dostlarımızdan ülkemize yardım yağmıştır. Büyük Taarruz öncesi de, tıpkı bugün olduğu gibi, ülkenin askeri gücünden mali kaynaklarına kadar tüm imkanlarını sorgulayarak bu işin olmayacağını söyleyenler vardı. Mücadelenin sadece silah ve parayla değil, imanla, inançla, azimle kazanıldığını herkes gördü. 

Bir yandan İzmir’e doğru ilerleyen ordumuz, diğer yandan da Yunan ordusunun Eskişehir’in kuzeyine doğru kaçan birliklerini kovalamayı sürdürmüştür. Bu amansız takip, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşuyla nihai amacına ulaşmıştır. 

Milli mücadeleyi kazanan milletimiz, Cumhuriyet’in kurulmasının ardından hayal ettiği, gelişmiş, kalkınmış Türkiye’ye ulaşmak için epeyce beklemek mecburiyetinde kaldı. Kalkınma hamlelerimizin, demokrasi girişimlerimizin önü kesilirken, milli ve manevi değerlerimizi tehdit eden her gelişmenin önü açılmıştır. 2. Dünya Savaşı sonrası, bizden daha zor şartlarda kalkınma ve demokrasi mücadelesine giren ülkeler kısa sürede yol alırken, biz her 10 yılda bir yaşadığımız darbelerle sürekli patinaj yaptık.

Bu sadece kendi eksikliklerimizden, hatalarımızdan kaynaklı değildi. Türkiye’nin her alanda geri kalması için kurulan o mekanizmalar öyle güçlüydü ki, iyi niyetli girişimler bunun üstesinden gelmeye yetmiyordu. 

Hükumete geldiğimizde, 2 asırdır alt yapısı ihmal edilmiş, demokrasisi zayıf, ekonomisi güdük bırakılmış, siyasi ve askeri gücü törpülenmiş bir Türkiye devraldık. Hemen kolları sıvadık. Türkiye’nin asırlık altyapı eksikliklerini 20 yılda tamamlayacak bir büyük kalkınma hamlesi başlattık. Eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, enerjiye, sanayiye, tarıma, her alanda ülkemizi Cumhuriyet’in hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkardık.

Terörle mücadele, Türkiye’nin sorunlarında ilk sıralardaydı… Bütün terör inlerini bunların kafalarına geçirdik. Yurt içinde yurt dışında bunu başardık. Bundan sonra da başarmaya aynen devam edeceğiz. Bu mücadele kolay gerçekleşmedi. Attığımız her adımda içeriden ve dışarıdan engellerle karşılaştık. Bedeller ödedik. 

Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile hepsinin üstesinden geldik. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.