UA-219942626-1
Dolar 32,5362
Euro 34,9531
Altın 2.456,46
BİST 9.884,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM Üniversite sınavı YKS sonuçları için tarihi duyurdu

A+
A-
24 Haziran 2022 13:15
305
ABONE OL

YKS sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Haziran ayında üç aşamada gerçekleşen YKS Üniversite Sınavı geçtiğimiz hafta sonunda uygulanmıştı. TYT-AYT-YDT sınavlarına giren üniversite adayları sınav sonuçlarına göre üniversite tercihinde bulunacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM Üniversite sınavı YKS sonuçları için tarihi duyurdu

ÖSYM tarihi duyurdu. 2022 YKS sonuçları internet üzerinden açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM AİS aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenecek. İşte YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları için ÖSYM sınav tarihini belirledi. ÖSYM resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre sonuçlar 20 Temmuz 2022 tarihinde erişime açılacak.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

TYT, SAY, SÖZ, EA ve DİL sınav puanları hesaplanan adaylar, bu puan türleri ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Ancak başarı sırası aranan programları en düşük başarı sırasına sahip adaylar tercih edebileceklerdir. İlgili sınav puanı hesaplanmayan adaylar bu puan türlerinde öğrenci alan programları tercih edemeyeceklerdir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.