UA-219942626-1
Dolar 32,4424
Euro 34,7505
Altın 2.440,61
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

İKTİDAR DEĞİŞİR HESAP SORULUR

A+
A-
9 Haziran 2022 10:21
511
ABONE OL

CHP Ankara Milletvekili  Yıldırım Kaya, Ankara Yenimahalle Kaymakamı  Türker Çağatay Halim’in, ilçedeki çalışmalar ve beklentiler konusunda muhtarlarla yaptığı toplantıya  AKP  ve MHP’li milletvekillerini davet ettiğini ileri sürdü. Yıldırım, hiç bir devlet memurunun siyasi propoganda yapamayacağını belirterek “Yeri ve günü geldiğinde hesap sorulur” dedi.

Yıldırım’ın yaptığı açıklama şöyle:

Ankara Yenimahalle Kaymakamlığı muhtarlara gönderdiği mesajda, “muhtar-bürokrat” toplantısı yapılacağını duyurmuş; toplantıda süren projeler, muhtarların talepleri ve beklentilerinin değerlendirileceği kaydedilmiştir. Toplantıya ilçe sağlık müdürlüğünden, ilçe milli eğitim müdürlüğünden, ilçe müftülüğünden, ilçe nüfus müdürlüğünden ve Başkentgaz’dan kurum temsilcilerinin de katılacağı bilgisi verilmiştir. Mesajda ayrıca toplantıya bölge milletvekillerinin de davet edildiği aktarılmıştır.
Ancak toplantıya sadece Cumhur İttifakı’nın temsilcileri; AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, AKP Yenimahalle İlçe Başkanı Abdulkadir Aydoğan, MHP Yenimahalle İlçe Başkanı Dursun Dinçer ve iki partinin ilçe yöneticileri davet edilirken, muhtarlar, AKP ve MHP Yenimahalle İlçe Başkanları tarafından karşılanmıştır. Kurum temsilcilerinin ise toplantıda olmadığı görülmüştür.
Toplantıya katılan AKP ve MHP milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi’nin çalışmadığını iddia eden açıklamalarda bulunmuş, Cumhur İttifakı’nın propagandası yapılmıştır.
Valiler, kaymakamlar, bürokratlar AKP’nin il ve ilçe başkanları değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin valisi, kaymakamı ve bürokratlarıdır. Devletin bürokratları, iktidar partilerinin propagandasını yapmak, toplantılar düzenlemek için o koltukları işgal edemezler. İktidarlar değişir hesap sorulur!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.