UA-219942626-1
Dolar 32,5148
Euro 34,9317
Altın 2.434,85
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 23°C
Pts 22°C

ALTIN FİYATLARI KAÇ OLDU

A+
A-
7 Mart 2022 11:22
834
ABONE OL

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatının yarattığı endişeler dolayısıyla yükselişine devam ediyor.

Ons altın Ağustos 2020’den sonra ilk kez 2 bin doları gördü. Gram altın 925 liraya çıktı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 1,4 değer kazancıyla 915 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.472 liradan, Cumhuriyet altını da 6.056 liradan satılıyor.

Altın fiyatları piyasada artan jeopolitik tansiyon dolayısıyla geçen hafta yüzde 4’ü aşan yükseliş kaydetmişti.

Yatırımcıların savaş dolayısıyla güvenli liman alımlarıyla birlikte yükselen enflasyon beklentileri de altını destekledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Avrupalı müttefikleriyle Rusya’dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklaması piyasalarda oynaklığı artırmış durumda.

Başta petrol, buğday ve altın olmak üzere yükselen emtia fiyatları, özellikle salgın sonrası merkez bankaları için enflasyon kaynaklı tedirginlikleri artırdı.

Geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) yetkilileri tarafından yapılan yönlendirmeler sonrası ilk faiz artırımının bu ayki toplantıda yapılacağı kesinleşirken, daha önce faiz konusunda şahinleşen Fed’in, savaşın seyrine göre, gelecek aylara yönelik stratejisini değiştirebileceği görüşlerinin de ağırlık kazanması ile küresel piyasalarda “güvenli liman” olarak nitelendirilen altına olan talebin güçlendiği görülüyor.

Bu hafta Fed yetkililerinin açıklamalarının yanı sıra Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı ile makroekonomik verilerin de takip edileceğini vurgulayan uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.