UA-219942626-1
Dolar 32,5885
Euro 34,8412
Altın 2.508,17
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Yağmurlu
Ankara
20°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C

SON DAKİKA! Bakan Nureddin Nebati’den flaş KYK borcu açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Nebati’den milyonlarca kişiyi ilgilendiren KYK borçlarına ilişkin açıklama geldi. Bakan Nebati, “Ekimde Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız” dedi.

A+
A-
23 Ağustos 2022 13:05
497
ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bakan Nureddin Nebati’den KYK borçlarıyla ilgili flaş açıklama geldi.

İşte Bakan Nureddin Nebati’nin açıklamalarından öne çıkanlar;

“Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini gerçekleştireceğiz. Dar gelirliler için iki yeni destek için çalışmalar tamamlandı, yakında açıklanacak. (Ticari kredilere faiz sınırı) son alınan karar ile üç ayaklı bir model geliştirildi.

Bankalar pazartesiden itibaren menkul kıymetlere olan ilgilerini artırdı. 2 ve 10 yıllık tahvillerde 2 puandan fazla düşüşler gördük. Eylül ayında tahvil ihracına çıkacağız, bankalarımızın ihtiyacını karşılamış olacağız, alınan kararların kredilerin uygun ve Türkiye ekonomisi modeline uygun kullandırılması amaçlanıyor.

Kredilerin yüzde 23 altında kullandırılması teşvik ediliyor, kredi faizlerinin TCMB faiz oranlarına yakınsayacağı şeklinde bir beklentimiz var.

Kredilerin faturalandırılarak amacına uygun kullandırılması şekilde bir yöntemdir.

KYK borçları

Bakan Nebati, “Ekimde Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.