UA-219942626-1
Dolar 32,3397
Euro 35,1175
Altın 2.311,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Erdoğan o marketlere talimatı verdi fiyat indirimi yapılacak ürünler belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerle ilgili talimat verdi. Erdoğan, ‘Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin’ dedi. Et, süt, yumurta, yağ, şeker gibi ürünlerde indirim yapılması bekleniyor.

A+
A-
10 Ağustos 2022 14:27
484
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün toplanan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında parti kurmaylarına seçime ve ekonomiye yönelik talimatlar verdi.

Marketlerinin kar amaçlı kurulmadığının altını çizen Erdoğan, “Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin” dedi.

Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye dana eti için de talimatı verdi. Peki hangi ürünlerde fiyatlar düşecek? CNN Türk Muhabir Melike Görür detaylarını anlattı:

“Tarım Kredi marketlerinde dana etinde indirim bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı vermişti. Konu AK Parti Merkez Karar ve Yönetim toplantısında gelmişti. Erdoğan kar amacının güdülmediğini söyledi ve ‘indirime gidin vatandaş ucuza alabilsin’ dedi.

Dana etine indirim için çalışma başlatıldı
Vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğinin de altını çizmişti Erdoğan, talimatının verilmesiyle çalışmalar başladı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci dana etine indirim getirilmesi için çalışma başlattı. Geçtiğimiz hafta kuzu etine yüzde 25 indirim olmuştu. Buna göre fiyatlarda gövde kuzu 129 liradan 98 liraya düşmüştü. Kuzu pirzola 181 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114 liradan 86 liraya düşmüştü. Şimdi gündemde büyükbaş hayvanlar var.

Hangi ürünlerin fiyatı düşecek?
Dana etinde yüzde 25 oranında indirim gelmesi bekleniyor. Sonrasında ise temel gıda ürünlerine indirim yapılması bekleniyor. Et, süt, yumurta, yağ, şeker gibi ürünlerde indirim yapılması bekleniyor. Amaç diğer marketlerdeki fahiş fiyatların azaltılması, böylece vatandaşın daha uygun fiyatlı ürünleri alabilmesi sağlanacak.

Kuzu etinden sonra şimdi sıra dana etinde ardından temel gıda ürünlerine indirim gelmesi bekleniyor. Tarım Kredi Kooperatifleri’nde indirimli olarak satılması için çalışmalar devam ediyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.