UA-219942626-1
Dolar 32,3395
Euro 35,1094
Altın 2.241,68
BİST 8.872,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 13°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
13°C
Hafif Yağmurlu
Çar 7°C
Per 5°C
Cum 7°C
Cts 12°C

GÖLBAŞI’NDA BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU PROJELERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

A+
A-
28 Temmuz 2022 12:07
455
ABONE OL

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 1. Etap Bisiklet Yolu Projesi’nin tamamlanması sonrası bisiklet yolu projelerine hız kazandırdı. Osmanlı Parkı’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın işbirliğiyle, İncek Taşpınar Mahallesi Koşu ve Bisiklet Yolu Rekreasyon alanında ise tamamen Gölbaşı Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla çalışmaların devam ettiğini anlatan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Gölbaşı Belediyesi olarak vermiş olduğumuz sözleri tek tek yerine getirmeye devam ediyoruz. 1. Etabını bitirmiş olduğumuz bisiklet yollarının 2.etabına da başladık, burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın destekleri ile yapıyoruz bisiklet yollarımızı. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere emeği geçen bakanlıklardaki ve Gölbaşı Belediyesi’ndeki tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Her şeyi sizler için yapıyoruz. Bu heyecanımızı sizinle paylaşmak istedim. Bisiklet ve yürüyüş yollarımız tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Ekibimizle, çalışma arkadaşlarımızla gece gündüz çalışıyoruz, siz değerli vatandaşlarımızın da desteğiyle Gölbaşı’nı daha iyi, daha yaşanabilir bir hale getirmek için hedeflediğimiz gibi devam ediyoruz. Osmanlı Parkı çevresinde toplam 1300 metre olarak inşa ettiğimiz bisiklet yolunun 334 metresini çelik bisiklet ve yaya yolu köprüsü oluşturuyor. Bu uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun köprülü bisiklet yolunu Gölbaşı’mıza kazandırmış olacağız. Aynı zamanda alanda çevre aydınlatması, bisiklet park üniteleri ve park çevresinde bitkisel peyzaj uygulamalarını da yapıyoruz. Bu çalışmalarla Mogan Gölü ile Eymir Gölü’nü birleştiriyoruz. 1. Etabını tamamladık. Buradaki proje de şu an çalışmaları başlayan Millet Bahçesi projemize bağlanıyor. Yani Mogan Gölü’nü Millet Bahçesi’ne, Millet Bahçesi’ni de Eymir Gölü’ne bağlamış olacağız bisiklet yollarımızla. Bu şekilde uzun bir bisiklet yolu kazandırmış olacağız Gölbaşımıza” dedi.

 

Eski Köprü modern, çelik yapılı, asansörlü üst geçit ve köprülü bisiklet yolu ile değiştiriliyor.

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Değerli Gölbaşılılar, özellikle Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımız bu köprümüzü 28 Temmuz gecesi kaldırmayı planlıyoruz. Kaldırmamızın en büyük sebeplerinden biri, köprümüzün artık miadını doldurmuş olması, can güvenliği ve mal güvenliği açısından sakıncalı hale gelmesidir. Aynı zamanda bizim için en önemli şey vatandaşlarımızın sağlığı ve sıhhatidir. O yüzden biz bu köprüyü buradan kaldırmaya karar verdik. Bu köprüyü kaldırdıktan sonra yerine 334 metre uzunluğunda modern, asansörlü, yürüyüş, yaya yolları ve Türkiye’nin en uzun köprülü bisiklet yolu olan üst geçidimizi yapmış olacağız. İki ay sabretmelerini istiyoruz Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde ikamet eden öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın. İki ay sonra inşallah asansörüyle, modern geçiş yollarıyla, bisiklet yoluyla buluşturacağız vatandaşlarımızı. Çalışmalardan dolayı halkımızdan bu köprüyü kullanmamalarını rica ediyorum. Zaten iki gün içerisinde köprümüzü kaldıracağız. Biz buradaki, öğrencilerimizin ve spor kulübüne giden vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçebilmeleri için mağduriyetlerini gidereceğiz. Gölbaşı Spor Kulübü’ne karşıdan karşıya geçmelerini sağlayabilmek için servis araçlarımızı koyacağız.  Tekrar ifade etmek istiyorum, bizim için önemli olan insanlarımızın, çocuklarımızın can güvenliği ve mal güvenliğini sağlamaktır. İnşallah iki ay içerisinde de karşıdan karşıya geçişleri yürüyüş yollarıyla, bisiklet yollarıyla, engelli ve yaşlılarımız için asansörüyle inşa ettiğimiz modern bir üst geçit vasıtasıyla hayata geçirmiş olacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.