UA-219942626-1
Dolar 32,5998
Euro 34,8045
Altın 2.495,11
BİST 9.480,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Yağmurlu
Ankara
19°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

Dolar 15 TL mi 20 TL mi Olacak? İslam Memiş’ten Kötü Son! İşte Keşke Dedirtecek Tahmin

Doların tekrardan 15 lira seviyesine inmesini bekleyen yeni yatırımcılar piyasa araştırmayı yapıp uygun zamanı kollarken, elinde dolar olanlar ise yükselişin 20 seviyelerini aşıp aşmayacağını aramaya başladı. Arama motorlarında en çok merak edilenler bunlarken İslam Memiş, dolar için herkesi şoke eden tahminler verdi. Dolar, euro ve altında doğru liman hangisi? Hangisi kazandıracak? İşte detaylar

A+
A-
22 Temmuz 2022 13:01
404
ABONE OL

Emtilarda baskılanmanın olduğunu söyleyen İslam Memiş, mevsimsel etkilerden dolayı enflasyonun da zor geçeceğini belirtti. Değer kaybeden altının yıl sonunda 2 bin dolar seviyelerini görebileceğini ifade eden Memiş, dolar ve altın arasında kalanlar için en güvenli limanı söyledi. İşte İslam Memiş’ten dikkat çeken uyarılar.

BASKILANMALAR VAR

“Bu düşüş trendinde, baskılanmada elinde dolar olan yatırımcı için bir fırsat sunmuş oluyor. Altın pozitif yönde etkilenmeye devam edecektir ve güvenli liman olmaya da devam edecektir Bu da en fazla dolar karşısında değer kaybeden altının tekrar yıl sonuna doğru 2 bin dolar seviyesine doğru ataklar gerçekleştirmesine neden olabilir.”

dolar-altin.jpg

ENFLASYON SÜRECİ AĞIRLAŞACAK

“Mevsimsel etkiden dolayı yatay bir süreç olabilir ama enflasyonla mücadele çok kolay olmayacak gibi görünüyor. Her ne kadar faiz artırım süreçleri devam etse de FED yine bu para politikasındaki sıkılaştırmadan dolayı enflasyonun önüne çok da geçemeyebilir.”

DOLAR KAYBETTİRECEK

“Doların bu denli değer kazanması ile insanlarda dolara güvenin, dolar bir rezerv paradır, dolar alın gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Halbuki 2023’e geldiğimizde ters bir rüzgar göreceğiz. 2022’de agresif faiz artırımı yapan Fed’in 2023’te agresif bir faiz indirimine gideceğini göreceğiz. Doların gerçek değeri bu değildir; yatırımcıya en fazla kaybettirecek paradır. Dolar 100 seviyesinin altında olmak zorundadır. Euro’nun getirisi daha fazla. Öyle bir illüzyon yapıyorlar ki bütün dünyadaki insanları korkutarak dolara yönlendirmeye çalışıyorlar, buna Rusya karşı çıktı. Doların sonu iyi gözükmüyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.