UA-219942626-1
Dolar 32,4770
Euro 34,9370
Altın 2.435,95
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 20°C

tignanello nedir? roadster lobster nedir? Ne işe yarar? Yamazaki nedir? Mi 36 Nedir?

A+
A-
19 Temmuz 2022 15:11
536
ABONE OL

Tignanello – Şarap Yapımı, En İyi Şaraplar, Fiyatlar (2021)

Antinori Tignanello şarabı ve 2021’de satın alınabilecek en iyi şaraplar hakkında her şeyi keşfetmek ister misiniz?

Efsanevi İtalyan şarabı Toskana’dan Antinori’nin Tignanello’su ciddi koleksiyoncular, şarap varlık yöneticileri ve benzer şekilde ünlüler tarafından eşit derecede seviliyor!

Eğlenceli gerçek: Meghan Markle, adını bu muhteşem içkiden alan The Tig adlı bir yaşam tarzı bloguna sahipti.

Öyleyse, saygı duyulan Tignanello hakkında bu kadar benzersiz olan nedir? Ne kadar iyi yaşlanıyor? Elinizde bulundurmanız gereken en iyi Tignanello şarap şişeleri hangileri?

Bu makalede, Tignanello şarabı hakkında her şeyi keşfedin – kökeni, şarap yapımında kullanılan üzümler, yaşlanma potansiyeli ve2021’de satın alınabilecek en iyi şaraplar.

Ayrıca Tignanello şarabı satın almanın, saklamanın ve satmanın en kolay yolunu da öğreneceksiniz!

2020’de kaçırmamanız gereken en lezzetli Kırmızı Şaraplar hangileri? Bu Kırmızı Şarap Rehberi hepsi var! Onun yerine Beyaz Şarap ister misin? İşte bir en ünlü beyazlar için süper bilgilendirici rehber ele geçirmek!

Bu Makale İçerir

  • Tignanello Şarabı
  • Tignanello Şarabının Tarihi
  • Tenuta Tignanello Malikanesi
  • Antinori Tignanello Şarap Üzümleri ve Lezzetleri
  • Tignanello Şarap Yaşı İyi mi?
  • 2021’de Satın Alınacak En İyi Antinori Tignanello Vintages (Fiyatlar, Tadım Notları Dahil)
  1. 1971
  2. 1975
  3. 1977
  4. 1979
  5. 1993
  6. 2015
  7. 2016
  8. 2017

Tignanello Şarabı

Tignanello 2016

Tignanello, 1970’lerde prestijli İtalyan şaraphanesi Marchesi Antinori tarafından yapılan kırmızı bir şaraptır.

Ağırlıklı olarak Sangiovese ve Cabernet üzüm çeşitleri ile yapılan bu şarap, kırmızı meyve, kiraz, baharat, tütün ve şifalı otların tatlarıyla bilinir.

Trebbiano veya diğer beyaz üzümler kullanılmadan yapılan ilk Sangiovese şarabıydı.

Tignanello’nun renkli tarihine dalalım!

Tignanello Şarabının Tarihi

1960’larda, şarap üreticisi Marchese Piero Antinori, klasik Chianti şaraplarının kalitesinin düştüğünü hissetti – nedenlerinden biri, Sangiovese üzümlerinin seri üretilmesiydi.

Piero Antinori, Sangiovese şarabının inceliğini geri getirme çabasıyla dünyanın çeşitli şarap bölgelerini ziyaret etti – çoğunlukla Bordeaux (Fransa) ve California (Amerika Birleşik Devletleri).

Bordeaux şarap yapımından esinlenerek, İtalyan üzümlerinin zengin mirasını korumaya yönelik deneyleri için Tignanello bağını veya Marchese Antinori bağını – en iyi bağını – kurdu.

Arkadaşı Prof. Emile Peynaud’un tavsiyesi üzerine Marchese Piero Antinori birkaç büyük risk aldı. Bunların hepsi işe yaradı ve Süper Toskana devriminin başlangıcı oldu!

İşte yaptığı şey:

  • Bir Chianti için ilk kez beyaz üzüm (Trebbiano, Malvasia ve Chardonnay ) Sangiovese lezzetini düşürmek için kırmızı şarap karışımında. Chianti Classico’nun DOC statüsünü sadece sofra şarabına indirgeyecekti, ancak Piero riski aldı.
  • Marchese Piero Antinori tarafından yapılan ilk mahsul (% 80 Sangiovese üzümü,% 15 Cabernet Sauvignon ve% 5 Cabernet Frangı ) geleneksel olmayan bir üzüm çeşidine sahip olan ilk kırmızı şaraptı – Cabernet Sauvignon.
  • Piero Antinori, şarabı geleneksel eski meşe fıçılardan ziyade yeni küçük meşe fıçılarda (fıçılarda) yıllandırdı.

Bu değişiklikler Antinori’nin Tignanello’sunu bir sofra şarabından çok daha fazlası haline getirdi ve bugün, hem şarap yatırımcıları hem de şarap severler için İtalya’nın en çok aranan şaraplarından biridir!

Antinori ailesi 1385 yılından beri faaliyet göstermektedir ve Chianti Classico Riserva gibi Chianti Classico şaraplarının yapımında uzmanlaşmıştır. Ancak şaraphane en çok arzu edilen Tignanello’ları ile ‘Süper Toskana’ devrimini başlatmasıyla tanınır.

Tenuta Tignanello Malikanesi

Tenuta Tignanello Malikanesi
Tignanello’nun Üzüm Bağları

Greve ve Pesa nehri vadileri arasındaki hafif inişli çıkışlı yamaçlarda yer alan Tenuta Tignanello Malikanesi, Antinori ailesi 25 nesilden fazla. 127 hektarlık (yaklaşık% 40) albrese kireçtaşı kaplı araziyi üzüm bağlarına adadılar.

Mülkün en ünlü bağı Tignanello ve onu Solaia izliyor.

Kalkerli marnlı kireçtaşı bakımından zengin topraklar, Sangiovese gibi yerli üzüm çeşitleri ve Cabernet Sauvignon gibi geleneksel olmayan çeşitler için bağcılık uygulamaları için mükemmel bir terroir sağlar.

Bu bağlarda üretilen Tignanello ve Solaia şarapları, İtalyan şarap tarihinin en etkili şaraplarından bazılarıdır.

Marchese Malikanesinden Diğer Toskana Şarapları

Antinori ailesi, Chianti Classico bölgesinde bir dizi Toskana harmanlanmış kırmızı üretir. Toskana’nın kireçtaşı açısından zengin toprakları, birçok üzüm çeşidinin büyümesini etkiler.

En ünlü Chianti Classico’ları Chianti Classico Riserva’dır. Bu Toskana şarabı, konik meşe tanklarında yaşlandırılır ve bu da ona lezzetli baharat aromaları verir. Beyaz üzüm içermez ve Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ve Syrah gibi küçük miktarlarda diğer kırmızı çeşitlerle% 80 Sangiovese’den yapılır.

Chianti Classico Riserva’nın popülaritesinde ikinci sırada İtalya, Bolgheri’den Guado al Tasso şarabı olacaktır. Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon ve Merlot’tan yapılan bu Toskana şarabı, olgun kırmızı meyve aromaları, yumuşak tanenleri ve siyah frenk üzümü notalarıyla bilinir.

Antinori Tignanello Şarap Üzümleri ve Lezzetleri

Antinori Tignanello Şarap Üzümleri ve Lezzetleri

Gördüğünüz gibi, Tignanello şaraplarının harmanında üç ana üzüm çeşidi vardır. Bakalım bu üzümlerin şaraba ne gibi tatlar kattığını görelim.

A. Sangiovese

Tignanello şaraplarının Sangiovese üzümünün tam ifadesini, inceliğini ve dokusunu sergilediği bilinmektedir. Şarabın içindeki% 80-85 Sangiovese içeriği, ona çilek, kırmızı erik, incir ve kiraz gibi kırmızı dut meyvesi tatları verir.

B. Cabernet Sauvignon

Geleneksel olmayan ilk üzüm çeşidi bir Chianti şarabı Cabernet Sauvignon, siyah kiraz, siyah frenk üzümü, sedir, pişmiş baharatlar ve grafit gibi koyu meyve aromaları ekler.

C. Cabernet Frangı

Cabernet Sauvignon’un ana üzümü olan Cabernet Franc, şaraba kırmızı dut meyvesi (çilek ve ahududu), dolmalık biber, çakıl ve acı biber tatları ekler.

Tignanello Şarap Yaşı İyi mi?

Tignanello Şarap Yaşı İyi mi?

Sangiovese üzümleri, şaraba mükemmel yaşlanma potansiyeli sağlayan sert tanenler ekler. İşte bu yüzden bu Süper Toskana şarabı en çok şarap yatırımcıları arasında aranan koleksiyon parçaları ve koleksiyonerler.

Son zamanlardaki şaraplar, Tignanello’nun genç içmenin harika olduğunu, ancak daha olgun şarapların daha derin ve karmaşık tatlara sahip olduğunu gösteriyor.

Öyleyse, sahip olmanız gereken en iyi Tignanello şarapları hangileridir? Ve Tignanello şarabının tadı nasıl?

2021’de Satın Alınacak En İyi Antinori Tignanello Vintages (Fiyatlar, Tadım Notları Dahil)

Tignanello, aromatik yoğunluğu ve vişne aromalarıyla bilinir, ancak her bağ bozumunda benzersiz bir şey vardır.

İşte en sevdiğimiz Tignanello şaraplarımızdan bazıları.

1. 1971

1971 Antinori Tignanello şarabı

Tignanello bağından ilk mahsul, 1971 Antinori Tignanello,% 80 Sangiovese ve% 15 Cabernet üzümlerinin bir karışımıdır.

Barrique’deki yaşlanma, ona çikolata, tatlı tütün, sedir ve vanilya gibi eşsiz meşe tatları verir. Burunda meyan kökü, puro, espresso çekirdeği ve cassis ipuçlarını alırsınız. Yumuşak tanenler ona pürüzsüz bir görünüm verir ve şarap damakta süzülerek kalıcı bir tat bırakır.

1971 Antinori Tignanello ortalama fiyatı: 430 ABD doları

2. 1975

1975 Antinori Tignanello şarabı

1975 Antinori sadece sınırlı miktarlarda üretildi. Ama o kadar güzel bir şaraptı ki, şaraphanenin mahsulü çabucak tükendi. Günümüzde en uygun bağlardan biridir ve ilk bağ bozumu bulması daha zordur.

Küçük meşe fıçılarda yaşlanma kuru toprak, pipo tütünü ve deri notaları katarken, burunda baharat aromaları hakimdir. Damakta, bu şarabın koyu meyve notaları var.

Kavrulmuş tanenlere ve orta-yüksek asitliğe sahip bu Süper Toskana şarabı, kırmızı meyve aromalarının bir patlamasıdır. Ayrıca kalıcı bir bitişe sahip Akdeniz otları ile böğürtlen, vişne ve erik meyvelerini de elde edersiniz.

1975 Antinori Tignanello ortalama fiyatı: 155 $

3. 1977

1977 Antinori Tignanello şarabı

Şarap üreticisinin bir başka karmaşık ürünü olan bu Toskana şarabının, saf bitter çikolata, tatlı tütün, sedir ve vanilya aromalarının hakim olduğu bir burnu var. Cabernet Sauvignon, siyah kiraz, siyah frenk üzümü, yaban mersini ve erik meyve notaları ekler.

Barbekülerde yaşlanma, bu derin ve lezzetli şarabın meşe ve koyu meyve aromaları geliştirmesine izin verdi.

1977 Antinori Tignanello ortalama fiyatı: 678 ABD doları

4. 1979

1979 Antinori Tignanello şarabı

1979 vintage vino, tazeliğini korurken olgunluğu da sergiliyor.

Bu İtalyan şarabı, kırmızı meyve, kuru çiçekler, nane, kakao, vanilya ve meyan kökü notaları ile bitki çayının saf aromalarını verir. Sıcak baharatın ipucu ve kalıcı bitiş, onu canlı bir kutlama için mükemmel bir şarap yapıyor!

1979 Antinori Tignanello ortalama fiyatı: 335 ABD doları

5. 1993

1993 Antinori Tignanello şarabı

Bir diğeri güçlü bağbozumu üreticiden 1993 vintage zengin bir karmaşıklığa ve baskın meyve karakterine sahiptir – ilk kez Tignanello içenler için mükemmeldir.

Sangiovese, şaraba olgun kırmızı meyve aromaları ve sert tanenler ekler. Şarapta Akdeniz otları, kuru çiçekler, kiraz likörü, kuru üzüm ve tonik asitli bir miktar odun hakimdir.

Klasik bir Tignanello uzun bitiş ve belirgin asidite ile şarap, damakta keskin bir tazelik verir.

1993 Antinori Tignanello ortalama fiyatı: 177 ABD doları

6. 2015

2015 Antinori Tignanello şarabı

Bu genç Süper Toskana, şarap koleksiyoncuları için ideal bir mahsuldür. Nefis ve parfümlü bir şarap, 2015 nostaljisi harika yaşlanma vaat ediyor .

Taze asidite ve ağız sulandıran kırmızı meyve aromaları şaraba derinlik verir. Şu anda, kırmızı kiraz, böğürtlen, gül suyu ve ahududu gibi olgun kırmızı meyvenin tatları damakta hakimdir, ancak aynı zamanda şarap olgunlaştıkça gelişen barriklerde ve otlarda yaşlanma konusunda hafif ipuçları elde edersiniz.

Robert Parker’ın Şarap Avukatı, bu İtalyan şarabına anında erişilebilirliği ve tamamen çiçek açan gül burnu için 96 puan vermişti.

2015 Antinori Tignanello ortalama fiyatı: 134 ABD doları

7. 2016

2016 Antinori Tignanello şarabı

Başka bir genç Tignanello, bu Süper Toskana genç olmasına rağmen içmeye hazır.

Fermantasyon, şarabın lezzetli baharat aromaları ve taze otlarla kırmızı ve siyah gibi sulu kirazlar ve şarap eskidikçe daha anlamlı hale gelecek ıslak toprağın notalarını geliştirmesini sağlar.

Ayrıca bir miktar yabani çilek elde edersiniz ve tatlı baharat tatları şaraba hafif bir vuruş katar. Sert tanenler, ona yaklaşık 40 yıllık iyi bir yaşlanma potansiyeli sağlar.

2016 Antinori Tignanello ortalama fiyatı: 129 ABD doları

Şimdi, Tignanello şarapları ne kadar iyi yaşlanıyor? Geleneksel olmayan üzüm çeşitleri, bu Toscana IGT şarabının yaşlanma potansiyelini nasıl etkiler?

8. 2017

2017 Antinori Tignanello şarabı

Tignanello 2017, büyük yaşlanma potansiyeline sahip en uygun bağlardan biridir. Hassas bir aromaya sahip olan bu şarap, siyah frenk üzümü taze birincil meyve aromasına sahiptir.

Şarap, konik meşe fıçılarda yıllandırılarak, ona tatlı tütün ve meyan kökü gibi klasik Tignanello Süper Toskana tatlarını ödünç veriyor.

2017 Antinori Tignanello’nun ortalama fiyatı: 122 ABD doları

Şimdi, koleksiyonunuz için en iyi Tignanello’yu sahte ürünler konusunda endişelenmeden veya satın alma, nakliye ve depolama o?

En iyi seçenek, birşarap yatırım şirketisevmek Şarap Kulübü şişenizi sizin için satın almak ve saklamak için!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.