UA-219942626-1
Dolar 32,3395
Euro 35,0953
Altın 2.240,55
BİST 8.900,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 14°C
Açık
Ankara
14°C
Açık
Sal 13°C
Çar 8°C
Per 6°C
Cum 9°C

kal holidays Nedir? kal holidays den gelen mesaj? kal holidays Ne İşe Yarar? bit.do Nedir? kal holidays Ne Anlama Gelir?

A+
A-
28 Haziran 2022 09:45
1.200
ABONE OL

kal holidays’in türkçe anlamı kal tatili denir

bu tatil hakkında bilmeniz gerekenler;


 

Kaş tatili hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilmenizi sağlamak adına size ışık olabilecek bazı altın detaylar sunmak istedik. Şimdi Kaş’ı birlikte tanıyalım. Kaş’ta genellikle profil yapısı ya her sene gelenler ya da ilk defa gelip meraklarını giderenlerden oluşuyor. Muhtemelen sizde Kaş’a geldiğiniz zaman yerleşmek isteyenlerden olacaksınız. Kaş ‘ın havası masallardaki gibi insanları büyüleyip kendine aşık eden cinsten. Kaş tatili şimdi başlıyor.

Peki ama nasıl ulaşımı sağlayacaksanız?

İlk önce Kaş’ın Antalya il sınırları içerisinde olduğunu hatırlamakta fayda var. Ancak yine de uçakla gelmek isteyenler Antalya Havalimanını tercih etmesinler derim. Zira uçaktan indikten sonra  4 saat civarı süren bir yol sizleri bekliyor olacak. Dalaman Havalimanı daha yakın mesafede. Yaklaşık 2 saat civarı sürüyor. Aracı olanlar ise İstanbul’dan 12 saat, Ankara’dan ise 8 saat, İzmirden 6 saat araç yolculuğu ile ulaşabiliyorlar. Yine de bunca yol zahmetine değiyor buralara gelmek.

Hangi mevsim daha güzeldir?

Biraz klişe olacak ama her mevsim, her ay başka güzel burası. Tatile gelmek için ise sezon olarak bize 8 ay kadar zaman tanıyor Kaş. Bahar ayları normal olarak yaz ayına göre daha sakin ve daha ferah geçiyor. Sıcaklık ve nem o kadar yoğun olmuyor. Deniz sıcaklıkları ise kasım ayında 23-24 derecelerde oluyor, bahar ve yaz aylarında 27 derece civarında oluyor. Yine de deniz, kum, güneş üçlemesi için haziran ve eylül arasındaki zaman dilimini değerlendirebilirsiniz. Can sıkıntısında kaçamak yapıp kafa dinlemek isteyenlere ise her vakit kapısı açık Kaş’ın.

Nerede Kalacağız?

Eğlence ve tatil zevkimize göre bir çok seçenek var aslında. Çok eğlenip sosyalleşmek ve kalabalık bir ortamda kalmak istiyorsanız ya da sakin, kendi başınıza, çok fazla gürültüsü olmayan bir tatil istiyorsanız bu kriterlere göre bir konaklama tercihinde bulunmalısınız. O zaman ne, nerede birlikte inceleyelim.

Kaş merkezde konaklamak istiyorum;  eğer olayın tam merkezinde olmak istiyorsanız, ulaşım derdi çekmek zahmetli geliyorsa, plajlara, mekanlara ya da restaurantlara daha yakın olmaksa içinizden geçen Kaş merkez sizin için doğru bir seçim olacaktır öyleyse. Kaş merkezde çok sayıda pansiyon, apart ve butik otel bulunmakta. Hangisi size daha uygunsa onu seçebilirsiniz. Denize yakın olmaksa isteğiniz Küçük Çakıl Plajı etrafındaki otel seçenekleri de değerlendirilebilir ancak merkezdeyseniz böyle yakınlık ya da uzaklık probleminiz olmayacak inanın. Her şey bir arada ve çok yakın.

Kaş Çukurbağ Yarımadası’nda konaklamak istiyorum; aklınızdaki tatil sakinlik ve kalabalık ortamlardan uzak kalmaksa Çukurbağ Yarımadası size biraz daha yakın bir seçim olacaktır. Zaten merkeze 6 km uzaklıkta sayılır. Aracınız varsa ulaşım sorun değil ama araç yoksa da taksi ve dolmuşlarla da ulaşımınızı rahatça karşılayabilirsiniz. Yarımada girişinde yolun her iki tarafınıda kapatan İnceboğaz Plajını ve Hidayet’in koyunu aynı zamanda sosyal tesisleri burada yüzme duraklarınız olarak kullanabiliriniz. Tabi bazı konaklama opsiyonlarında deniz için ufak kayalık ve platformlardan oluşan plajlarıda değerlendirme şansınız mevcut.

Kaş Çukurbağ Köyü; Kaş’ı tepeden izleyen ve doğa ile daha iç içe olan konaklama seçenekleri arasında yer alıyıor. Likya Yolu yürüyüş rotası üzerinde olan bu köy şehir hayatından uzak ve çiftlik ya da dağ evleri gibi düşünebileceğiniz bir konaklama alternatifi oluşturuyor. Burada bir çok villa ve pansiyon bulabilirsiniz. Aynı zamanda bu bölgede bir çok at çiftliğide mevcut. Kaş merkeze ise yaklaşık 10 km uzaklıkta.

Denize girebileceğimiz noktalar nereler?

Tatilin olmazsa olmazlarından, her gittiğimiz yerde aradığımız yüzme noktaları. Merak etmeyin herkese yetecek kadar yeri var Kaş’ın. Birde gittiğiniz her yere ayrı hayran olacak ve tatile gidecek her arkadaşınıza öve öve başını ağrıtacağınız, hatta anlatırken kelimelerinizi tüketeceğiniz yerlerle karşılaşacaksınız.  Öyleyse başlayalım.

Kaputaş Plajı

Listemize Türkiye’nin en güzel plajşarından biri olan Kaputaş ile başlamak istedim. Son zamanlarda sosyal medyanında etkisi ile patlama yaşayan ve güzelliğiyle herkesin büyülendiği, instagram ya da facebookta bir tanecikte olsa fotoğrafının olmasını istediği en güzel plaj. Sadece yolununuzun üstünde bile kalsa durup illa ki bir poz istersiniz bu güzelim yerde. Hadi kağıt kalem çıkarın ve listenizin en başına ekleyin.  Unutmamanız gereken noktalardan bir tanesi plaja inmek için kullanmanız gereken 200’e yakın merdiven basamağı.Biraz zahmetli ama buna değiyor inanın. Orada yiyecek ve içecek bulabileceğiniz ufak bir tesis yer alıyor. Aynı zamanda şemsiye ve şezlong da kiralayabiliyorsunuz. En son makul fiyatlar geçerliydi diye hatırlıyorum.

Ulaşım işine gelecek olacak olursak eğer, araç opsiyonu kullanılabilir ama park problemi ile karşılaşabilirsiniz ve aracınız gün boyu güneş altında kalacak. Bunları göz ardı etmemekte fayda var. Kaş merkeze uzaklığı zaten 20 km. dolmuş seçeneği daha cazip olabilir. Yine Kaş merkezdeki eski otogar noktasından kalkan dolmuşlarla ulaşımınızı sağlamak sizin daha faydalı olabilir. Karar sizin.

Küçük Çakıl Plajı

Kaş merkezde en kolay ulaşımı sağlanan plajdır kendisi. İki yanında şezlong ve yiyecek bulabileceğiniz işletmeler yer alıyor alıyor. Çınarlar Beach ve Derya Beach. Oraya gittiğinizde kararı siz verirsiniz artık. Beğenmezseniz daha büyük bir plaja gidebilirsiniz.

Büyük Çakıl Beach;

İsminden de anlaşıldığı gibi Küçük Çakıl’a oranla bir tık daha büyük olan ve çakıllardan oluşan bir plaj kendisi. Likya yoluna çok yakın ve etrafında güzel, şirin kamping alanları mevcut. Ulaşımı diğer yerlere oranla biraz daha zor. Merkeze 2 km kadar uzaklıkta. Yürüyerek ya da taksiyle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Hidayet Koyu

Kaş plajları arasında Çukurbağ tarafında kalanların en popüleri kesinlikle Hidayet Koyu. Aynı zamanda dalış noktalrından bir tanesi. Kaş’a gittim, Hidayet Koyu’nda denize girmedim derseniz oraya gitmiş arkadaşlarınız sizi ayıplayabilir hazırlıklı olun. Bu koy Blanca Beach adlı bir işletmenin hakimiyeti altında ve diğer plajlara kıyasla bir tık daha yoğun. Beach club tadında bir havası oluyor. O sebeple eğer sakinlik peşindeyseniz aradığınız koy burası olmayabilir.

İnceboğaz

Kaş’ta denize girilecek yerler arasında yukarıda saydığımız koy ve plajlara kıyasla bir tık daha sakin olan bir plaj. Yine Çukurbağ Yarımadası tarafına doğru kalıyor. Yolun her iki tarafında da plaj mevcut. Her iki noktayıda değerlendirebilirsiniz.

Limanağzı

Bu bölgeye ulaşım kooperatif tekneleriyle sağlanıyor ve dolmuş hattı gibi belirli zamanlarda hem Limanağzı’ndan hemde Kaş merkezden Ulaşım faaliyetlerini gerçekleştiriyolarlar.  Aynı zamanda Likya Yolu yürüyüş parkuru üzerinde olduğu için buraya yürüyerekte gidebiliriz. Yaklaşık 4 km kadar uzaklıkta. Nuri’s Beach, Bilal’in Yeri, Delos gibi birkaç farklı işletme de mevcut. Günlük ihtiyaçlarınızı buralardan sağlayabilirisiniz.

 

Kaş çevresinde gidebileceğiniz ekstra bir yer var mı?

Tabi ki var. Zaten Kaş merkez diğer tatil beldelerine göre daha sakin ve daha sade bir lokasyon. Ancak Kaş’ın çevresi çok zengin ve mutlaka gidilmesi gereken çok değerli yerler barındırıyor. Peki buralar nereler?

Kalkan

Kalkan Kaş’ın resmi olarak  bir beldesi olsa da aralarında 27 km bir mesafe bulunmakta. Eskilerde buraya İngiliz Kasaba denirmiş. Çünkü İngilizler için dünyada en çok uğradıkları ve toplu bir yerleşim oluşturdukları nadir yerlerden. Kime selam verseniz İngiliz buralarda.  Minyatür Kaş resmi canlanır buraya baktığınızda ama Kaş kadar canlı bir mekan değil. Çok fazla plajı vs bulunmamakta. Dediğim gibi Kaş’ın minyatür halini bulacaksınız.

Patara Antik Kenti/Patara Plajı

Patara denildiğinde aklımıza ilk olarak, kum tepeleri ve Avrupanın en uzun plajı geliyor eminim ki ama plaj ismini hemen girişinde bulunan Patara Antik Kenti’nden alıyor. Kaş’a bağlı olan bu antik şehir merkeze 40 km uzaklıkta.

Bu bölge hem dünyadaki en önemli antik kentlerden birisi olma özelliğiyle hemde Avrupanın en uzun ve muhteşem kum sahiliyle biliniyor. Bu bölgeyi gezmek için ciddi bir zaman ayırmanız gerekiyor. Çünkü antk kent ve plaj alanı uzun yürüyüşler yapabileceğiniz geniş bir alanı kapsıyor. Aynı zamanda her yıl yüzlerce Caretta Caretta olarak bilinen Akdeniz kaplumbağası, bu sahile gelerek yumurtasını bırakıyor. Bu sebepten bir çok benzer özelliğe sahip sahiller gibi akşam 7’den sonra faaliyetler yasaklanıyor. Listenize bir yer daha eklemenin tam zamanı.

Saklıkent Kanyonu

Akdeniz’in en özel yerlerindendir Saklı Kent Milli Parkı. Aynı zamanda Fethiye ve Kaş’ı birbirinden ayıran sınır olma özelliği taşıyor. Park kanyon sayesinde değerli hale gelmiştir. Altınızda akan kanyon ile harika bir yürüyüş sizi bekliyor. İlk etapta kanyon suyu size çok sakin gelebilir ama adımlarınız ilerledikçe suyun şiddeti artıyor ve beyaz köpüklü sular sizi bekliyor. Bu suda yüzme hayali bile insanı o aşamada heyecanlandırmaya yetiyor. Kaş’a uzaklığı yaklaşık 65 km civarında.

Kekova Adası-Kaleköy/Simena

Demre ilçesi yakınlarında Kaleköy ve Üçağız açıklarındaki küçük, kayalık bir adadır. İtalyan işgalinden sonra adanın hangi ülkeye ait olacağı konusunda Türkiye ve İtalya arasında bir süre uzlaşılamamış, daha sonra ada 1932 yılındaki anlaşma ile Türkiye’ye bırakılmıştır.

Kuzey tarafında ikinci yüzyılda depremlerle yok olan antik Dolkisthe kentinden kalma batıklara yer yer rastlanır. Kekova, Bizans döneminde yeniden kurulup gelişmiş fakat gelişmesi Arap istilaları yüzünden devam edememiştir.

Kekova ve çevresi 18 Haziran 1990’da Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından sit alanı ilan edilmiştir. Tüm yüzüş ve dalışların hükûmet tarafından özel izin alınarak yapılması kararlaştırılmışsa da sonraki yıllarda bu yasak, tarihî batık olanlar haricindeki yerler için kaldırılmıştır. Kaş’a yaklaşık 35 km uzaklıktadır.

Yukarda tanıtmış olduğum yerlere hem kendi imkanlarınızla hemde turlar eşliğinde de ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem bir rehberiniz olur hemde daha ucuza getirmiş olursunuz.

Nerede yer – içeriz?

Sezonun tamanında hiç sorun yaşamadan karnınızı tıka basa doyurur hatta daha da yemek istersiniz. Kendine has bir mutfağa sahip olmasa da Türkiyem’in geniş mutfağı burada da bizi yalnız bırakmayacak. Bir çok alternatifi mevcut ve pişman olmayacaksınız. Vegan mısınız ya da Vejetaryen, problem değil aç kalmazsınız merak etmeyin.

Voyn Meyhane; Bölgeye has bir hitap şekli olan VOYN mekana ismini vermiş ve çok güzel deniz ürünleriyle rakı balık ya da deniz ürünleri ilişkisini arşa çıkarmış bir mekan. Gittiğinize kesinlikle memnun kalacaksınız ve beklentilerinizin üstünde bir yemek deneyimi yaşayacaksınız. Çalışanların özeni ve ilgisi cabası. Şimdiden rezervasyonunuzu yapın ve manzaranızı garantileyin.

Zaika ; Kaş’ta en çok gitmeniz gereken mekanlardan birisi gibi hissediyorsunuz kendinizi. Özellikle mezeleri çok övülür. Gelmeden önce aklınızda olsun rezervasyon yapmayı unutmayın. Kapıda kalabilirsiniz.

Oburus Momus ; Vegan arkadaşlar için ilk durak olacak, etobur kişiler yani benim gibi arkadaşlar ise gittiğinde vegan olmayak isteyecek türden bir mekan. O kadar özenli ve kendine has bir tarzı var ki saatlerce bunu anlatıp sizleri meraklandırabilirim. Hayatımda yediğim en güzel yemekler arasındaydı diyebilirim. Mutlaka herkes rezervasyonunu yaptırıp bir uğramalı.

Bi’Lokma ; Çalışanlarının güler yüzü ve yemeklerinin güzelliği burayı işlek hale getiriyor. Rakı- meze ikilisi için gayet başarılı bir yer. Kahvaltı için bir yer arıyorsanız eğer yine bu mekanı değerlendirebilirsiniz.

Bahçe Balık ; Rakı balık için en çok öneriler arasında yer alıyor bu mekanımızda. Değerlendirmek isterseniz burası da cazip mekanlardan bir tanesi.

Taş Bahçe ; Kaş’ta en iyi kahvaltı adreslerinin başını çekiyor. Çok popüler bir nokta ve tatilinizde güzel bir kahvaltı ziyafeti çekmek istiyorsanız liste başına yazın.

Çınarlar Pide ;  Herhangi bir öğün farketmeksizin sürekli olarak dolup taşan, sezonun her ayında oturacak yer bulunamayan bir mekan. Pide, pizza ve deniz ürünleri de baya baya seviliyor. Öğlen yemekleri için tercih edilebilir.

 Biiisstt ; Kahve ve sandviç mekanı olarak geçen,şöyle hızlıdan bir şeyler atıştırmak için de gidebileceğiniz mekan. Küçücük, ancak önünde şahane manzarası olan ve üzerinde oturup kahvenizi yudumlayabileceğiniz bir çatısı var. O kadar keyifliki saatlerce oturabilirsiniz sanırım.

Barlar sokağı; Kaş’ta club yok, disco yok ama çok güzel barları var. Şirin butik ve mütevazı bir balar bölgesine sahip. 7-8 kadar mekan bulunmakta ve hepsi yan yana 2 sokak içerisinde yer alıyor. Akşam saatlerinde eğlenmek isterseniz burayı değerlendirebilirsiniz.

Pizza Porto ; Kaş’ın merkezinde kalan ufak bir pizza dükkanı burası. Size İtalya sokaklarını yaşatacak
bu lezzet geç saatlere kadar hizmet veriyor. Paket servislerinden de yararlanabilirsiniz. Hızlı ve bol
porsiyon olduğunu da belirteyim istedim.

Pişekar Restaurant ; vejetaryen ve veganlar için diğer bir lezzet durağımız da burası. Hakan abimizin
yurt dışında gönüllü olarak çalışıp öğrendiği ve bizlere kadar getirdiği bir çok aperatif yiyecek
bulunmakta. Çay ikramları da muazzam. Direk küçük demliklerle taze karışım bitki çayları sunuyor.
Sohbetlerine diyecek yok zaten. Doymam demeyin doyuyorsunuz. Aynı hataya ben düştüm siz düşmeyiniz.

Kaş ta Kahve Nerede Güzel

Kaş Türk Kahvecisi ; eşittir “Kaş’ın Starbucks’ı” diyebileceğim ve bünyesinde 90 çeşit kahve barındıran,
take away olarak da değerlendirebileceğiniz butik bir yer. muazzam bir cafe ortamı. Aynı zamanda el
yapımı taze kekler ve pastalar. Anlatmaya gerek yok. Gidin, görün ve deneyin.

Pika Cafe ; San Sebastian Cheesecake’i herkese rakip olabilecek bir cafe. Kahve çeşitleri de bir o kadar
güzel ama benim aklım hala o cheesecake’te. Her Kaş’a gittiğimde daha çok gitmeliyim diyeceğiniz bir
yer. Deneyin derim.

Kaş ta Eğlence Mekanları

Mavi Bar;Renkli sandalyeleriyle yüzde yüz dikkatinizi çekecek Kaş’ın en popüler, en eski barlarından. Çok önemli ayırt edici bir özelliği yok ama ortam çok güzel. Gitmek isterseniz adettendir deyip bir uğrarsınız artık.

Hideaway Bar ; Sessiz, meydanın kalabalığından uzakta eski bir tarihi evin bahçesinde konumlanmış muhteşem atmosferi olan sohbet edebilceğiniz bir bar.

HiJaz Bar ; barlar sokağında yer alan ve Kaş’ta keyifli canlı müzik yapan nadir mekanlardan biri.
En çok sorulan, uğranılan jazz mekanlarından biri.

Ara Bar ; ismini gerçekten arada olmasından alıyor. Hem tüm barların orta noktasında hemde ara bir
sokak içerisinde konumlanmış bir mekan. Genelde 90’lar Türkçe pop müzük ile hizmet veriyor. Önde
ve arkada oturma alanları var bahçe içerisinde. Binanın içinde yer alan orta kısımda ise dans pisti
bizleri heyecanlandırmıyor değil.

No:11 Bar ; Ara bar ile karşı karşıya olan ve ismini de kapı numarasından alan bu mekanda yer bulmak
zor. Her zaman dolu, her zaman eğlenceli. Eğlenmek için bir yere takılıp kalmayın, burayı da ziyaret
edin.

Red Point Bar ; Kaş’ın en eski barlarından birisidir ve genellikle yabancı müziklerle bizi karşılıyorlar.
Bir kapalı alan içerisinde birde açık alanda dans edebileceğiniz ortam sağlamışlar. Uğranılması
gereken eğlence noktalarından, notlarınızı alın.

Aynı zamanda çok fazla yiyecek ve içecek noktası var. Ancak hepsini yazıp sizi yormak istemedim. Buraya geldiğinizde kendi keşfinizi kendiniz yaparsınız. Hem Kaş’ı gezmiş olursunuz. “Kaş’ı gezmiş olursunuz” demişken O kadar da çok uzun zaman ayırmanıza gerek yok Kaş’ı gezmek için. Her yer 15 dakika gibi geliyor. Her saati ayrı güzel. Her sokağı ayrı sürpriz. İnstagram süslemek isterseniz sokaklarını gezip bol bol renkli fotoğraflar çekebilirsiniz. Uzun çarşı kesinlikle ziyaret edilmesi gereken önemli ve en eski yerlerinden biri. Sonunda da bizleri tarihin en önemli eserlerinden  biri olan Likya Lahit’i bekliyor. Kral mezarı olarak bilinen bu lahitle kesinlikle fotoğrafınız olsun. Aynı zamanda tepelere doğru baktığınızda kaya mezarları görüp gitmek isteyeceksiniz. Daha da üstünde Uyuyan Dev bulunuyor. Yine Kaş’ın En önemli eserlerinden biri olan Antiphellos Antik Kenti’ni de ziyaret ederseniz akşam gün batımı ve Meis manzarasını da kaçırmamış olursunuz.

Bu arada Kaş dünyada dalış lokasyonları arasında ilk üçe girmiş bir bölgedir. Burada dalış faaliyetlerine de katılabilir, dalış eğitimi de alabilirsiniz. Uyuyan Devi daha yakından görmek ve Kaş’ı yukarıdan seyretmek isteyenler için yamaç paraşütü faaliyetleri de bulunmaktadır. Kaş’ın altını üstüne getirmeye hazır olun. Kaş’ta görüşmek üzere.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.