UA-219942626-1
Dolar 32,4902
Euro 34,6030
Altın 2.477,63
BİST 9.568,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Maske yasağı geri döndü!

A+
A-
24 Haziran 2022 12:07
491
ABONE OL

Korona kabusu yeniden hortladı. Almanya’nın Ekim’de maske takma zorunluluğunu geri getireceğini duyurmasının ardından bir korkutan haber de KKTC’den geldi. KKTC’de kapalı alanlarda ve toplu etkinliklerde maske takma zorunluluğu geri getirildi.

KKTC’de aybaşında gevşetilen COVID-19 önlemleri, son bir haftada yaşanan vaka artışları nedeniyle yeniden sıkılaştırıldı. 350 bin nüfuslu KKTC’de günlük vaka sayısının 120’ye ulaşması üzerine kapalı alanlar ve toplu etkinliklere Maske şartı getirildi.

Hastalanana bildirim şartı kaldırıldı!
KKTC’de çalışanlar ve öğrencilere test şartının kaldırılmasının ardından sağlık merkezleri ve bakımevleri gibi sınırlı bir kesim test yaptırıyor. Hastalığa yakalananlara da bildirim şartı kaldırıldı.

Az teste rağmen çok vaka çıkıyor
Vaka sayıları az sayıda teste rağmen geçen hafta tırmanışa geçti. Bir haftada yapılan 10 bin 883 testte, 859 vaka tespit edildi. Günlük ortalama 122 vakaya ulaşılması üzerine, Sağlık Bakanlığı bünyesinde salgınla mücadeleden sorumlu Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu, kapalı alanlar ile toplu etkinliklere maske şartı koydu. Pozitif vakalardan tecride girmeleri, temaslılardan da 5’inci günden sonra test yaptırmaları istendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.