UA-219942626-1
Dolar 32,3656
Euro 35,1270
Altın 2.324,44
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

İsmailağa cemaatinin yeni lideri cenazede açıklandı!

A+
A-
24 Haziran 2022 15:11
374
ABONE OL

Yapılan çağrı gereği, kadınlar cenazeye katılamadı

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde tören düzenlendi

Ustaosmanoğlu’nun cenaze töreni öncesi Fatih Camii

İstanbul’da böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitiren İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da cenaze törenine katıldı. Cenaze namazını Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu kıldırırdı.

Ustaosmanoğlu’nun cenazesi, Beykoz Yavuz Selim Mahallesi’ndeki evinin önünde helallik alınmasının ardından, büyük bir konvoy eşliğinde Fatih Camisi’ne götürüldü.

Cenaze töreni öncesi sabah saatlerinde İsmailağa cemaatinden isimler Fatih Camii’nin avlusunda toplandı. İsmailağa Camisi şehir dışından gelenler için gece boyunca açık bırakılırken bazı vatandaşlar Fatih Camisi’ne sabah erken saatlerde geldi. İsmailağa’nın yeni lideri de cenazede açıklandı.

Erdoğan’ın yanı sıra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP’li İlhan Kesici, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan,  kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de cenaze törenine katılan isimler arasında.

Erdoğan cenazede yaptığı konuşmada, “İlim, irfan ve hikmet sahibi alimimizi son yolcuğuna uğurluyoruz. Fatih İmam Hatip’te öğrenciyken kendisini dinlerdik. Zaman zaman sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür bu ümmetin manevi mimari olarak bulunmuş hoca efendi hazretlerinin farz sünnet bunlardan zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti. Bugün Hakk’a uğurluyoruz. Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili habibine komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi inşallah sevgili habibiyle komşu kılsın.” dedi.

İsmailağa cemaatinin yeni lideri cenazede açıklandı

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatta iken yerine vekil olarak tayin ettiği Hasan Kılıç’ın liderliği ilan edildi.


Çok sayıda kişi geceye camide geçirdi, törene katılmak isteyenler sabahın erken saatlerinde avluda yerlerini aldı

Gazetecilere akreditasyon

Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Fatih Camii‘ne çıkan yollar da trafiğe kapatıldı. Cenaze töreninde gazetecilere akreditasyon uygulandı.

ISMAILAGA CEMAATI LIDERI MAHMUT USTAOSMANOGLU'NUN FATIH CAMII'NDE KILINACAK CENAZE NAMAZI ONCESINDE, CEVREDE YOGUNLUK YASANDI. YOGUNLUK HAVADAN GORUNTULENDI. FOTO: SERDAR ALTINTEPE / ISTANBUL, (DHA)-
Cenaze törendeki kalabalık havadan böyle görüntülendi

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun naaşı, bugün cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Ustaosmanoğlu bir süredir böbrek rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu. Ustaosmanoğlu’nun ölüm haberini, torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

Kadınlar törene alınmadı

İsmailağa Cemaati, Ustaosmanoğlu’nun cenazesine kadınların katılmamasını istedi.

Cemaatin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Mahmut Efendi Hazretlerimizin hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kemsin olarak bilinen bir husustur.  Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin, Mahmud Efendi Hazretlerimizin bu hassasiyetini dikkate alıp cenazeye katılmamalarını rica ederiz.” denildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.