UA-219942626-1
Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C

Altındağ olayları ile ilgili mütalaa açıklandı

A+
A-
21 Haziran 2022 10:46
465
ABONE OL

Ankara’nın Altındağ ilçesinde, Emirhan Yalçın’ın öldürülmesi, Ali Yasin Ülger’in yaralanmasıyla ilgili görülen davada mütalaasını açıklayan savcı, Suriyeli sanık Yahya Al Abdo’nun, ağırlaştırılmış müebbet ile 25 yıl 11 aya kadar, suça sürüklenen çocuk A.M.A’nın da 26 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Ankara Altındağ ilçesi Battalgazi Mahallesi’nde 10 Ağustos 2021 akşamı meydana gelen olayda, çocukluk arkadaşı olan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Ülger, Suriye uyruklu Yahya Al Abdo ve A.M.A. ile tartıştı.

Kavgaya dönen olayda Yahya Al Abdo, Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Ülger’i bıçaklayıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Emirhan Yalçın, hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan Suriyeli Yahya Al Abdo ve A.M.A. ise çıkarıldığı mahkemece ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan tutuklandı.

Olay sonrası bölgede toplanan kalabalık, Suriyelilerin ev ve iş yerlerine hasar verdi.

Savcı ağırlaştırılmış müebbet ve 25 yıl 11 aya kadar hapis cezası istedi

Ankara 10’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde basına kapalı görülen davanın duruşmasına, sanıklar Yahya Al Abdo, A.M.A., müşteki Ali Yasin Ülger, Emirhan Yalçın’ın yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Abdo için, ‘çocuğu kasten öldürmek’, ‘kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘zincirleme şekilde silahlı tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 25 yıl 11 aya kadar; suça sürüklenen çocuk A.M.A için ise ‘çocuğu kasten öldürmek’ ve ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarına iştirakten 26 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Karar duruşması ölüm yıl dönümünde görülecek

Süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı, Emirhan Yalçın’ın ölüm yıldönümü olan 11 Ağustos’a erteledi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.