UA-219942626-1
Dolar 32,3773
Euro 35,0541
Altın 2.326,75
BİST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ TEDAŞ’IN PARASINI ÖDEMİYOR

A+
A-
16 Haziran 2022 11:09
580
ABONE OL

CHP Trabzon Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ahmet Kaya, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ’nin KİT Komisyonu görüşmelerinde yaptığı konuşmada, elektrik dağıtım şirketlerinin TEDAŞ’a olan milyonlarca liralık borcunun 2023 Ekim ayına kadar tahsil edilmediği takdirde zaman aşımına uğrayacağına dikkat çekerek, “bu şirketler kendi alacakları söz konusu olduğunda oksijen cihazına bağlı yaşayan hastaların elektriğini kesip insan hayatını dahi yok sayabiliyorken biz memleketin, milletin parasını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu şirketlere bırakmamalıyız. Bu alacakların tahsili için ne gerekiyorsa yapmalıyız.” dedi.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu TEDAŞ üst komisyon görüşmelerinde konuşan Kaya, elektriğin özelleştirilmesi aşamasında Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara uyarılarda bulunduklarını ifade ederek, “Elektriğin hayati bir mesele olduğunu, bu yanlışın yapılmaması gerektiğini defaatle izah etmeye çalışmıştık fakat yaptığımız ikazlar dinlenmedi ve AKP iktidarı ‘biz biliriz, biz yaparız’ anlayışıyla elektriği 21 bölgeye ayırarak özelleştirdi.” diye konuştu.

Sayıştay Raporlarında yer alan, TEDAŞ’ın dağıtım şirketlerinden olan alacaklarının 2023 Ekim ayına kadar tahsil edilmediği takdirde zaman aşımına uğrayacağı konusuna da değinen Kaya, “201 milyon 691 bin lira reklam ve kira gelirleri alacakları var. Bunun dışında özelleştirme aşamasında kasada kalan paralar ve devredilen alacaklar var. Bu alacakları alma konusunda yıllardır bir adım yol alınamadı. Özellikle TEDAŞ’a devredilen milyonlarca lira tutarındaki alacaklar 2023 Ekim ayının son gününe kadar dağıtım şirketlerinden tahsil edilmediği takdirde zaman aşımına uğrayacak ve bu paralar yandaş şirketlerin kasalarında kalacaktır. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var, 84 milyon yurttaşın hakkı var. Burada resmen bir acizlik göstergesi içindeyiz. Bu para niye alınamıyor? Somut adım atılması gerekiyorsa milletvekilleri olarak iktidarıyla, muhalefetiyle gerekli adımları atalım ve milletin hakkı olan bu paraları o şirketlerden alalım.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.