UA-219942626-1
Dolar 32,5426
Euro 34,9036
Altın 2.421,84
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 24°C

ERDOĞAN’DA GERÇEKLİKTEN KOPAN BİR RUH HALİ HAKİM!

A+
A-
10 Haziran 2022 10:37
472
ABONE OL

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, TBMM’de yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bana saldırmak, Türkiye’ye saldırmaktır” sözlerini eleştirerek “geçmişte benzer ifadeleri Hitler, Mussolini ve Franco gibi diktatörler de kullandı” dedi.

Fransız Kralı 14. Louis’in “Devlet benim, ben devletim” sözlerini hatırlatan Sezgin, insanlığın bu yapıya karşı haklı mücadelesi sayesinde bugün her çağdaş devletin benimsemiş olduğu kuvvetler ayrılığı ilkesinin geliştirildiğini belirterek “Bütün yetkilerin tek adamda toplanmasının bir ülkeyi çökerteceği geniş kabul görmüş bir gerçektir, Türkiye’ye özgü başkanlık sistemiyle bunu bir defa daha insanlığa ispat etmiş olduk” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Milletvekili Sezgin, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in vatanseverliği Çin Komünist Partisi aşkıyla bir tuttuğunu, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Kremlin Sarayı’na itaat ile vatanseverliği bir tutan bir tavır sergilediğini belirterek, “Bunlar, gerçeklikten uzaklaşan, kopan ruh hâllerinin bir sonucudur. Türkiye, dünyada demokrasi ve hukukun üstünlüğü normlarını en olgun hâlleriyle barındıran Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi olarak, Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi’nin yazımına katkıda bulunmuş bir ülke olarak bu saydığım diktatörlüklerle aynı çizgide bir yaklaşımı hiç mi hiç hak etmiyor” dedi.

Aydın Sezgin, İYİ Parti olarak demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü yeniden kurmayı azimle hedeflediklerini dile getirerek, AK Parti’ye karşı verdikleri siyasi mücadeleyi savaş hâli olarak değil, hukuka dayalı bir rekabet olarak gördüklerinin altını çizdi. Mücadelelerini olgun bir demokratik rekabet olarak tanımlayan Sezgin, ”Bu rekabetin mükemmel sonucunu da önümüzdeki seçimleri kazanarak elde edeceğimiz, artık şüphe götürmez bir gerçekliktir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.