UA-219942626-1
Dolar 32,3296
Euro 35,0509
Altın 2.281,73
BİST 8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 24°C

EVLENENLERE ALTIN TAKMA DÖNEMİ BİTTİ!

A+
A-
8 Haziran 2022 09:59
590
ABONE OL

Nesli idame ettirmenin ve yaşadığı ülkenin geleceği açısından çok önemli bir yere sahip olan “aile birliği” tehdit altında. Öyle ki, gençlerin büyük bir bölümü artık evliliğin hayal olduğunu söylüyor. Evliliğin hukuki ve sosyal açıdan kanıtı olan “düğün ve nikah” da artık tarihe karışmak üzere . Çünkü o törende toplumsal dayanışmanın bir anısı olarak çiftlere takılan altın  durdurulamayan fiyatı nedeniyle artık takılamıyor. Çok değil 3-4 yıl öncesine kadar ortalama asgari ücret düzeyinde bir gelire sahip olan kişi, yakının veya tanıdığının düğününde en azından bir çeyrek altın takabiliyordu. Şimdi bırakın çeyrek altını gram altın bile takamıyor. Çünkü gram altın fiyatı asgari ücretin 4’te birine yükseldi. Altının gram fiyatı, bin lirayı aştı. Çeyrek altın 1.609,15 lira, Cumhuriyet altını da 6.559 liradan satılıyor. Bu fiyatların hafta içinde daha da yükselmesi bekleniyor. Altın fiyatında olduğu gibi dövizin yükselişi de önlenemiyor.

Ekonomistler ve iş dünyasının temsilcileri üretim ekonomisine geçilmeden enflasyon sorununun çözülemeyeceğini belirterek, “Çare topluma güven veren, sorunları nasıl çözeceğini halkla paylaşan, şeffaf bir yönetim anlayışının hakim olması” görüşünü dile getirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.