UA-219942626-1
Dolar 32,5119
Euro 34,9417
Altın 2.434,71
BİST 9.795,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN FIAT DOBLO ARTIK İSPANYA’DA ÜRETİLECEK.

A+
A-
7 Haziran 2022 17:31
534
ABONE OL

Otomotiv devi Wolksvagen’in, 2020 yılında Manisa’ya kurulması planlanan 1 milyar dolarlık fabrika projesinden “siyasi gerilim ve belirsizlik” nedeniyle vazgeçmesinden sonra 22 yıldır Türkiye’de üretilen Fiat Doblo”nun yeni ve elektrikli modeli de benzer gerekçelerle İspanya”da üretilecek.

2000 yılından beri Bursa’da üretim yapan,  binlerce kişiye istihdam ve katma değer yaratan FIAT, 6 Haziran 2022 tarihinde ani bir karar aldı. Karara göre; Türkiye’de en çok kullanılan hafif ticari araçlardan olan, DOBLO modelinin yeni versiyonunu İspanya’daki Vigo fabrikasında üretme kararı almıştır.” Denildi.

Konuyu TBMM Gündemine getiren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi; “DOBLO’nun yeni modeli, bizimde üretmek için yıllardır yoğun çaba sarf ettiğimiz TOGG gibi elektrikli motora sahip. Anlaşılan o ki; firma yetkilileri ya gerekli teknik altyapıyı ve desteği Türkiye’de bulamamış ya da yeni olan bu teknolojilerini Türkiye’ye getirmek istememekteler. Ama bunların temelinde yatan asıl nedenin Türkiye’de yaratılmış olan siyasal güvensizlik, ekonomik istikrarsızlık ortamı ve zedelen adalet olgusu olduğunu hepimiz biliyoruz. Firmalar üretimlerini Türkiye’de yapmama kararı almaya başladı. İstihdamı ve üretimi artıracağız diye çıktıkları yolda, bırakın istihdamı ve üretimi artırmayı mevcut ekonomik koşulları korumayı dahi başaramadılar. AKP iktidarının yaratmış olduğu güvensizlik ve istikrarsızlık ortamı nedeni ile ne ülkeye yeni yatırımcılar gelmekte ne de var olan büyük yatırımcılar üretimlerine devam etmekteler.” İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.