UA-219942626-1
Dolar 32,3770
Euro 35,0164
Altın 2.325,59
BİST 9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

ABB BM AFET YÖNETİMİ PROGRAMINA ÜYE OLDU

A+
A-
7 Haziran 2022 17:02
521
ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki kentlerin afetlere karşı dirençli hâle getirilmesi, iş birliği yapılması ile karşılıklı bilgi ve tecrübelerin paylaşılması amacıyla başlatılan “Making Cities Resilience 2030 (MCR2030)” afet yönetimi programına üye oldu.

Dışişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından resmi olarak alınan üyelik onayı sonrası ABB, şehirlerin afetler yönünden potansiyelinin incelenmesi ve irdelenmesi başta olmak üzere diğer ülke şehirleriyle ortak çalışarak açık, şeffaf ve afetle etkili mücadelede yol haritası oluşturacak.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler, ABB olarak yaptıkları başvurunun ardından onaylanan üyelik sistemi ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Bu program Birleşmiş Milletler bünyesindeki kentlerin dirençli hâle getirilmesi için altyapılarını birbiriyle konuşması, iş birliği yapması ve tecrübelerini paylaşması için düzenleniyor. Bütün hazırlıklarımızı yapıp başvurumuzu yapmıştık. Meclis kararını bekledik ve resmi başvurumuzu tamamladık. Şu anda hem Dışişleri Bakanlığından hem de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından resmi kabulümüzü de aldık. Biz Türkiye’nin afet planlaması içerisinde Ankara Büyükşehir Belediyesinin önceliklerini, kentimizi bekleyen afet risklerini ve bunlarla ilgili alınması gereken önlemleri özellikle afet öncesi süreçteki önlemleri planlamakla da görevliyiz. Şehrimizde yapmış olduğumuz çalışmaların tamamını yüksek teknolojili iyi şehir uygulaması örnekleriyle birleştirmek ve geliştirmek istiyoruz. MCR2030 programı bize bu anlamda hem çok ciddi katkı vererek yeni tecrübeler kazandıracak hem de bizim kendi tecrübelerimizi aktarmamız için bir imkân sağlayacak. Yurt dışındaki örnekleri yerinde gidip inceleyebilecek, kullanılmakta olan yazılım ile donanım altyapısında çok ciddi iş birliği ve ücretsiz yazılım transferleri söz konusu olabilecek. Büyükşehir adına büyük bir kazanç olacağını düşünüyoruz.”

ABB’nin programa üyeliğinin kabul edilmesi aynı zamanda şehirleri tanıma ve öğrenme ortamı ile uygulama topluluklarını birbirine bağlamak için de özel bir sistem ağı kurarak pek çok avantaj sağlayacak.

Kentsel ağlar tarafından şehirlerde risk azaltma ve dirençlilik oluşturma girişimlerini değerlendirmek, planlamak ve uygulamak için üç aşamalı dirençlilik ve rehberlik imkânı ile yol haritası sunmayı kolaylaştıracak programın online ortamda ve yerinde çalışmalar yaparak sürdürülebilir olması hedefleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.