UA-219942626-1
Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

ESNAFA ÇİFTÇİYE DEĞİL, HARİRİ AİLESİNE 24 MİLYAR LİRA VERDİLER

A+
A-
2 Haziran 2022 16:53
537
ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gübre alamayan çiftçilere seslenerek “Size bedava gübre verilmedi ama Telekom’dan tam 24 milyar lira Harariler’in cebine konduç Haram olsun. Zıkkım olsun” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için geldiği Burdur’da kendisini bekleyen vatandaşlara seslendi.

“Aranızda olduğum için büyük bir heyecan duyduğumu sizlerle paylaşmak isterim. Günün bu saatinde işinizi gücünüzü bıraktınız, buraya geldiniz. Bu benim için çok büyük bir vebal. Hakkınızı helal edin.” diyen Akşener, “Allah beni ve arkadaşlarımı sizlerin karşısında mahcup etmesin, size yalan söyleyenlerden eylemesin, sizin haklarınıza el uzatanlardan eylemesin, kul hakkına girenlerden eylemesin. Komşun açken tok yatamazsın düsturu ile yola çıkıp, komşusu açlıktan ölürken ‘açlık mı var kardeşim. Vicdansızlık etmeyin’ diyenlerden de etmesin. ‘Akşama yemek yapacağım, sofraya koyacak birşeyim yok’ diyen kadınlara ‘Şükürsüzler’ diyenlerden de etmesin.” ifadesini kullandı.

20 Ocak 2020 tarihinden bu yana il il, ilçe ilçe, esnaf esnaf gezdiğini belirten Akşener, “Bu esnaf dükkanlarının içinde müşteriler velinimettir. O esnaf dükkanlarının içinde kadını, erkeği, genci, yaşlısı, çiftçisi, besicisi, süt üreticisi, sanayicisi, işçisi, memuru, emeklisi, işsiz genci, EYT’lisi aklınıza ne geliyorsa, her bir sosyal kesimden biriyle karşılaşırsınız. O insanların dertlerini dinlersiniz.” dedi.

Esnafın, Türkiye ekonomisinin bel kemiği olduğunu vurgulayan Akşener; esnafın baş tacı gibi karşıladığı müşterilerine velinimet olarak baktığını belirtti.

Esnafın, köylünün, çiftçinin, süt üreticisinin, besicinin ve emeklinin unutulmasına rağmen, 5’li çetenin unutulmadığına dikkat çeken Akşener, yuhalama seslerinin gelmesi üzerine “Yok biz öyle yapmıyoruz. Biz onlar gibi olmuyoruz. Biz milletimize saygı gösteriyoruz. Milletimizin bakış açısına saygı gösteriyoruz. Milletimizin tercihlerine saygı gösteriyoruz ama bütün bu kayırmalar zehir olsun, zıkkım olsun.” karşılığını verdi.

Burdur programı sırasında kendisine eşlik eden parti il başkanının “Başkanım gübre atılamadı. Ekinler cücük kaldı” dediğini anlatan Akşener, çiftçinin Nisan ayında atacağı gübrenin ücretsiz olması için iktidara çağrıda bulunduklarını hatırlattı.

“Size bedava gübre verilmedi ama Telekom’dan tam 24 milyar lira Harariler’in cebine kondu” diyen Akşener, “Haram olsun. Zıkkım olsun.” diye ekledi.

Akşener şöyle devam etti:

“Çocuğun işsiz, umutsuz. 2 yıllık – 4 yıllık okullar okuttunuz. Rızkınızdan kestiniz, ne oldu? 4 yılın sonunda geldiler işsiz. Ama ayısı dayısı olanların en üst dereceden maaşlarla işleri var. 92 puan alanın atanamadığı ama 58 puan alanın atandığı bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu harami düzen demektir.”

Esnaf dükkanlarındaki müşteriler gibi seçmenin de velinimet olması için gezdiğini kaydeden Akşener, “Bana da oy verirken beni hazır ola getirin, diğer ağalara da oyunuzu verirken onları hazır olda tutun. Seçmen velinimet olsun istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’un üslubunu eleştiren Akşener, “Ama 13 tane uçakla uçmayı ayıp saymadı, israf saymadı. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi. Hadi oradan be! İtibar nasıl olur biliyor musunuz? İtibar ülkemizin nüfus cüzdanının, pasaportunun, parasının değeri ile olur. Sen paramızı pul etti sonra 13 uçakla geziyorsun. 13 uçakla itibar olmaz.” diye ekledi.

Seçimin elbet geleceğini dile getiren Akşener, “Seçmen velinimet olarak helal oylarınızla, demokrasi içinde sandıkları, bu harami düzen bozulsun, bu harami düzeni yaratanlar gitsin diye kullanacaksınız. Sandıklar patlayacak. Biz de sizin helal oylarınızı namusumuz belleyeceğiz ve onları koruyacağız.” ifadesini kullandı.

İYİ Parti lideri, “Başbakan Meral” sloganlarına ise “Böyle diyorsunuz sonra yukarıdaki abinin sinirleri laçka oluyor. Acıyın adama” sözleri ile karşılık verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.