
ÇANKAYA'DA HAYVANSEVERLER İSYANDA
Vatandaşların ‘Köpekler havlıyor’ şikâyetini dikkate alan Çankaya Belediyesi, hayvan severler tarafından kış için yapılan kulübeleri yıktı
Tepkiyle karşılanan olay geçtiğimiz gün Çankaya Hilal Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi'nde yaşandı. Bazı vatandaşlar cadde üzerinde bulunan arsada yaşayan köpeklerin çok havladığını belirterek CHP'li Çankaya Belediyesi'ne şikâyette bulundu. Vatandaşların şikâyetini dikkate alan Çankaya Belediyesi, yaklaşık 40 kişilik ekiple arsa üzerine hayvan severler tarafından köpeklerin üşümemesi için yapılan kulübeleri yıktı. Çankaya Belediyesi soğukta kalan köpekleri toplayıp barınağa götürmek yerine kulübelerini yıkarak sorunu çözebileceğini düşündü ancak yanıldı. Çünkü soğuk kış günü bir nebzede olsa kulübeler sayesinde ısınma imkânı bulunan köpekler bölgeyi terk etmedi.
SOĞUĞA KARŞI YAPMIŞTIK
Çankaya Belediyesi'ne tepki gösteren mahalle sakini Selda Pehlivanoğlu, "Biz burada yaklaşık 3 yıldır sahipsiz köpeklere bakıyorduk. Bölge sakinleri olarak hayvanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar bu hayvanlar kimseye saldırmadı. Sadece kendi bölgelerini korumak amacıyla zaman zaman havlıyorlar. Çevredeki vatandaşlar havlama sesinden rahatsız oluyormuş. Çankaya Belediyesi'ne şikayette etmişler. Belediyeye bağlı 40 kişilik ekip gelerek yuvaları almış" dedi. Pehlivanoğlu "Aldıkları barınaklardan birine zaten kendileri vermişti. Bunlar bu hayvanların kıştan korunması için yapılmıştı. Biz şimdi muhtar ile görüştük. Başkan Alper Taşdelen'e yazı yazdık. Başkan tekrar bakacağım demiş ama hayvanlar soğukta kaldı. Şimdi zannediyorlar ki bu yuvalar buradan gidince köpekler buradan ayrılacak. Onların bölgesi burası" dedi.
AYKUT GÖREN - SABAH
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yorumlardan kullanıcılar sorumludur